GM cauta si alti investitori pentru Opel

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 11:59
1285 citiri
GM cauta si alti investitori pentru Opel

General Motors si Opel cauta noi oferte pentru achizitia marcii germane, discutand si cu alti investitori in afara de compania canadiana Magna. Printre cei interesati se numara grupul chinez BAIC, au precizat miercuri surse avizate, citate de AFP.

"Alte oferte sunt binevenite", a declarat Fred Irwin, presedintele consiliului societatii fiduciare ce administreaza momentan Opel, pentru cotidianul Handelsblatt.

O delegatie a producatorului chinez BAIC se va intalni saptamana viitoare cu responsabili Opel, compania chineza obtinand si accesul la actele contabile ale producatorului german.

Accesul la datele financiare Opel a fost obtinut si de Ripplewood (RHJ International), scrie Handelsblatt, citat de AFP.

"Toti cei interesati trebuie sa aiba acces egal la informatii", a declarat Irwin, reamintind ca scrisoarea de intentie semnata cu producatorul canadian de piese de schimb Magna, sustinut de investitori rusi, nu are un caracter contractual.

"Suntem in discutii cu mai multi ofertanti. Negocierile sunt deschise", a confirmat un purtator de cuvant al GM, preluat de NewsIn.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare al companiei Opel, detinuta de grupul american General Motors, ce prevedea cesiunea unei participatii de 55% din capital catre firma canadiana Magna.

Insa de atunci discutiile au evoluat intr-o noua directie, General Motors incercand sa caute alternative la oferta canadiana.

Pe langa firma chineza BAIC si grupul Ripplewood, prin holdingul RHJ International, si-a mai exprimat interesul pentru marca germana si producatorul italian Fiat.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gm, #investitori, #magna, #opel , #stiri General Motors