GM discuta azi viitorul Saab

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 14:09
1405 citiri
GM discuta azi viitorul Saab

Grupul auto american General Motors cauta in prezent un nou cumparator pentru constructorul auto suedez Saab, dupa esecul de saptamana trecuta al vanzarii catre Koenigsegg, a anuntat, marti, directorul executiv al Saab Automobile, Jan-Aake Jonsson, potrivit AFP, noteaza NewsIn.

"Eu-insumi, guvernul (suedez) si GM lucram impreuna din greu pentru a gasi o alternativa", a spus Jonsson, citat de agentia TT din Detroit, la finalul reuniunii de luni a celor trei actori din acest caz.

Marti, consiliul de administratie al GM trebuie sa discute despre viitorul Saab, dupa esecul vanzarii in 24 noiembrie a marcii auto suedeze catre constructorul de masini de lux Koenigsegg.

Daca nu va gasi niciun cumparator, GM ar putea decide fie sa pastreze Saab, fie sa-l inchida.

"Exista o speranta pentru Saab", a declarat un secretar de stat in ministerul pentru intreprinderi, facand referire la garantia de stat pe care Suedia vrea s-o prezinte Bancii Europene de Investitii (BEI), care a anuntat un imprumut de 400 milioane euro pentru Saab. Creditul trebuie, insa, aprobat de Comisia Europeana.

Statul suedez refuza sa preia o participatie la Saab. Cotidianul suedez Svenska Dagbladet vehiculeaza trei posibili candidati pentru constructorul auto suedez: investitorul american Merbanco, constructorul auto chinez Beijing Automotive (BAIC), care a fost aliat cu Koenigsegg, si holdingul american Renco Group.

De asemenea, ziarul face referire si la un alt posibil candidat, insa fara a-l nominaliza, mentionand ca "este un grup international, in care sunt reprezentate mai multe state, insa nu si Suedia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#cumparator, #gm, #opel, #saab , #stiri General Motors