GM este aproape sa vanda Opel companiei belgiene RHJ International

Marti, 30 Iunie 2009, ora 14:13
1420 citiri
GM este aproape sa vanda Opel companiei belgiene RHJ International

General Motors a intensificat discutiile cu grupurile concurente interesate de divizia europeana Opel, si ar putea semna cel putin un memorandum in aceasta saptamana. Aceasta masura vine in contextul in care discutiile cu Magna International, ofertantul preferat, au intampinat obstacole, relateaza Reuters.

RHJ International, compania belgiana interesata de Opel, si-a imbunatatit oferta anterioara si General Motors o "analizeaza foarte serios", a declarat luni o persoana avizata, ce a mai spus ca un memorandum ar putea fi semnat in doua zile.

"Echipa de negocieri a GM ar vrea sa stie daca am putea sa schitam doua acorduri foarte solide si definitive, din care sa alegem", a mai spus sursa, preluata de NewsIn.

Aceasta a spus ca noua oferta inaintata de RHJ ia mai mult in calcul problemele politice cu privire la pierderile de locuri de munca in Germania, stat ce ofera constructorului finantare de 1,5 miliarde euro, pentru a-l mentine pe linia de plutire, in contextul in care compania mama General Motors se afla in faliment.

Compania chineza Beijing Automotive Industry Corp este asteptata sa prezinte curand o oferta imbunatatita pentru Opel, care include Vauxhall in Marea Britanie, insa grupul chinez a intrat mai tarziu in procesul de vanzare si nu a facut aceleasi progrese ca RHJ si Magna.

Grupul italian Fiat s-a aratat interesat de Opel, insa nu a oferit numerar in cadrul ofertei.

Magna, cu care GM a semnat in mai un memorandum de acord pentru cumpararea unui pachet de 55% in cadrul Opel, alaturi de banca ruseasca Sberbank, ramane favorita pentru semnarea unui acord definitiv. Furnizorul canadian de piese auto beneficiaza de sprijinul social-democratilor germani, administratiilor regionale si al sindicatelor comerciale.

Cu toate acestea, negocierile cu Magna s-au lovit de dificultati, in ceea ce priveste accesul la tehnologia de productie, pe care Magna vrea sa o acorde partenerilor rusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#opel, # gm, # magna , #stiri General Motors