GM Europa sustine salvarea locurilor de munca de la Opel si Saab

Marti, 24 Februarie 2009, ora 14:29
1938 citiri
GM Europa sustine salvarea locurilor de munca de la Opel si Saab

Sindicatul General Motors Europa a anuntat ca joi va fi o zi importanta de actiune pentru salvarea locurilor de munca de la producatorii auto Opel si Saab, relateaza AFP.

"Salariatii europeni de la Opel/Vauxhall si de la Saab au nevoie de un viitor sigur si viabil pentru intreprinderile lor din Europa", potrivit unui text difuzat pe pagina de internet a sindicatului german IG Metall din Hesse, land din vestul Germaniei unde este amplasat sediul Opel.

Sindicatul refuza inchiderile de uzine si disponibilizarile si cere participarea statelor europene, a concesionarilor si a salariatilor, pentru salvarea celor doi producatori auto.

Compania americana General Motors, amenintata in continuare de colaps, a anuntat un plan amplu de economii, mai ales in Europa, care prevede concedierea a mii de salariati.

General Motors a anuntat, totodata, ca vrea sa se separe de Saab, producator auto aflat in pragul falimentului, pentru care justitia suedeza a acceptat o procedura de salvare, pentru a evita intrarea in colaps. In ceea ce priveste soarta companiei Opel, General Motors ia in considerare participatii sau parteneriate.

Iggn 2007, filiala europeana a companiei, General Motors Europa, avea mai mult de 55.000 de salariati, mai ales in Germania, Suedia, Marea Britanie, Spania, Belgia si Polonia.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#saab, # opel, #general motors, #sindicat, #munca , #stiri General Motors