GM inregistreaza vanzari record in China

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 11:37
1477 citiri
GM inregistreaza vanzari record in China

Constructorul auto General Motors a anuntat astazi ca vanzarile din primul semestru din 2009 au crescut pe piata din China cu 38%, la 814.442 autovehicule, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul planurilor de stimuli financiari implementati de guvernul chinez, relateaza Reuters.

Potrivit unui comunicat al producatorului american, nivelul vanzarilor din perioada ianuarie-iunie reprezinta un record pentru o performanta pe sase luni.

GM nu a oferit inca date privind vanzarile din iunie, dupa ce raportase o crestere a acestora cu 75% in mai si cu 50% in aprilie.

"Piata auto din China continua sa depaseasca majoritatea asteptarilor", a declarat Kevin Wale, presedintele operatiunilor GM din China, preluat de NewsIn.

Producatorul auto cu sediul central la Detroit, afectat sever de criza globala, a inaintat pe 1 iunie cerere Curtii de Justitie americane pentru intrarea in faliment.

Totusi, GM a raportat anul acesta vanzari puternice in China, cea de-a doua piata de desfacere, in contextul in care guvernul de la Beijing a oferit reduceri de taxe si subventii pentru sustinerea industriei auto si a economiei, in general.

Fondata in 1908, GM a ajuns sa domine industria auto din Statele Unite, dar si la nivel mondial, sub condicerea directorului executiv Alfred Sloan, a carei promisiune a fost ca GM "va furniza o masina pentru orice buzunar si orice scop".

Pana la mijlocul anilor '50, culmea succesului GM, compania avea aproximativ 514.000 de angajati, producea aproximativ 50% din masinile noi de pe piata americana, iar vanzarile erau de doua ori mai mari decat cele ale Standard Oil, cea de-a doua corporatie din lume.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#gm, # china, # record, # financiari , #stiri General Motors