GM si Chrysler au tras in jos bursele americane

Marti, 31 Martie 2009, ora 10:28
1344 citiri
GM si Chrysler au tras in jos bursele americane

Bursele americane au incheiat prima sedinta a saptamanii pe rosu, afectate de temerile investitorilor privind viitorul General Motors si Chrysler, dupa ce presedintele Barack Obama nu a exclus un faliment al acestora, scrie AFP.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 3,27%, la 7.522,02 puncte, iar Nasdaq cu 2,81%, la 1.501,80 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut, de asemenea, 3,48%, la 787,53 puncte. Titlurile General Motors s-au depreciat cu 25,41%, la 2,70 dolari/actiune.

Obama a spus luni ca nu este exclus ca grupurile auto General Motors si Chrysler, aflate in dificultate financiara, sa intre in faliment, pentru a se restructura.

Echipa presedintelui a explicat ca, spre deosebire de o lichidare, in urma careia compania este divizata si vanduta, sau de un faliment clasic, prin care un grup se poate confrunta cu litigii timp de mai multi ani, o asemenea actiune - in cazul in care este necesara in cazul de fata - ar ajuta GM si Chrysler sa scape de vechile datorii si "sa gaseasca calea spre succes".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, # puncte, # faliment, # investitori, # chrysler, # general motors , #stiri General Motors