GM strange bani pentru a pastra filiala Opel

Marti, 25 August 2009, ora 11:39
1025 citiri
GM strange bani pentru a pastra filiala Opel

General Motors este pe cale de pune la punct un plan de finantare de 4,3 miliarde dolari, suma pe care o va utiliza pentru restructurarea filialei germane Opel, renuntand astfel la proiectele de vanzare a acestei marci, scrie Wall Street Journal, citat de AFP.

Seful constructorului american, Fritz Henderson, doreste ca acest plan alternativ sa fie gata "pana la urmatoarea sedinta a consiliului de administratie, ce va avea loc la inceputul lunii septembrie", a afirmat cotidianul economic, pe pagina sa web, citand trei surse.

In cazul in care GM va decide sa pastreze divizia Opel, decizia va fi contrara eforturilor din ultimele luni, in care constructorul german a incercat sa gaseasca un cumparator pentru filiala sa aflata in dificultate.

GM si guvernul german nu au reusit sa se puna de acord privind grupul ce urma sa preia Opel, candidatii fiind compania canadiana Magna, producatoare de piese de schimb, ce beneficiaza de sustinerea Berlinului, si fondul de investitii belgian RHJ, preferat de GM.

Soarta Opel, in suspans dupa ce compania-mama a devenit insolventa in primavara, a devenit o adevarata afacere de stat in Germania, unde grupul are 25.000 de salariati, mai ales ca peste cateva saptamani sunt programate alegeri legislative, informeaza NewsIn.

Germania incearca de cateva luni sa asigure supravietuirea Opel si considera ca aceasta ar putea fi cel mai bine garantata printr-o preluare de catre Magna, fiind gata sa ofere ajutoare publice de miliarde de euro in acest scop.

Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia, in timp ce RHJ vrea sa reduca productia, pentru a aduce Opel pe profit si ar putea vinde divizia inapoi catre GM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#germania, #magna, #opel, #vanzare , #stiri General Motors