GM vrea actiuni la Fiat, in schimbul operatiunilor din Europa

Joi, 07 Mai 2009, ora 15:15
1521 citiri
GM vrea actiuni la Fiat, in schimbul operatiunilor din Europa

Grupul auto american General Motors Corp are in vedere obtinerea unei participatii in divizia auto a Fiat, in schimbul operatiunilor din Europa si America Latina, conform New York Times, citat de Reuters.

Ca parte a unui masiv plan de restructurare, oficialii GM discuta cu cei ai Fiat despre vanzarea diviziei Opel a grupului american, ce ar putea rezulta in inchideri de fabrici, conform unui cotidian preluat de NewsIn.

GM considera ca divizia din America Latina este un obiect de negociere pentru ca este profitabila. Brazilia, cea mai mare piata din regiune, este de asemenea importanta pentru Fiat, pentru ca ofera aproape tot profitul diviziei auto din regiune.

Fiat incearca sa faca fata crizei prin achizitii si extindere, in locul vanzarii activelor. Grupul a inceput discutiile pentru preluarea Opel imediat dupa ce a incheiat un parteneriat cu Chrysler LLC.

Marchionne a declarat pentru Bloomberg ca va deveni director executiv al companiei Chrysler, in cazul in care constructorul american reuseste sa iasa din faliment.


General Motors a pierdut mai putin decat se astepta

General Motors a afisat in primul trimestru o pierdere de 5,9 miliarde dolari, mai mica decat estimau analistii, dupa ce a exercitat presiuni asupra actionarilor pentru a sterge o datorie de 44 miliarde dolari inainte de termenul de 1 iunie impus de guvern pentru restructurare, scrie Bloomberg.

Excluzand o parte din costuri, pierderea General Motors de 9,66 dolari/actiune a fost mai mica decat estimarea medie a anlistilor, de 10,97 dolari/actiune, din cadrul unui sondaj Bloomberg.

Directorul executiv, Fritz Henderson, a spus in aceasta saptamana ca vrea in continuare sa evite intrarea grupului sub protectia legii falimentului. O asemenea masura este mai probabila acum, dupa ce detinatorii de obligatiuni s-au opus unui plan propus de administratia Obama, de a converti datorii de 27 miliarde dolari in actiuni in cadrul grupului reorganizat.

GM avea la sfarsitul lunii martie lichiditati de 11,6 miliarde dolari, in scadere fata de nivelul de 14,2 miliarde dolari de la 31 decembrie. Cel mai mare constructor auto din Statele Unite a cheltuit cu 10,2 miliarde dolari mai mult decat a generat din operatiuni, cifra compensata partial prin credite guvernamentale.

Conform planului de restructurare publicat pe 27 aprilie, GM a decis sa desfiinteze marca Pontiac, sa inchida alte doua fabrici si sa elimine alte 7.000 de locuri de munca pana la sfarsitl anului.

Titlurile GM s-au depreciat miercuri cu 10%, la 1,66 dolari/actiune, la bursa din New York. in primul trimestru, actiunile s-au depreciat cu 39%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gm, # fiat, # pontiac, # participatii , #stiri General Motors