GM vrea sa controleze 10% din piata automobilelor de lux din China pana in 2020

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 15:23
1454 citiri
GM vrea sa controleze 10% din piata automobilelor de lux din China pana in 2020

Constructorul auto american General Motors Co. a demarat miercuri lucrarile la o uzina care va asambla automobile de lux Cadillac in China, obiectivul companiei americane fiind acela de vinde anual 250.000 de automobile de lux, 10% din piata, pana la finele acestui deceniu, transmite Reuters.

Cadillac este o componenta cruciala a strategiei GM in China, insa grupul american mai are mult pana cand va putea sa devina un concurent serios pentru rivalii europeni BMW, Mercedes si Audi care domina piata automobilelor de lux din China.

"Ne extindem nu numai in orasele principale si cele secundare, care sunt o alegere logica pentru Cadillac, dar si in zonele cu un ritm ridicat de crestere", a declarat directorul de operatiuni de la GM, Bob Socia. Acesta a mai spus ca numarul de reprezentante Cadillac din China va creste la 200 pana la finele acestui an, de la 69 la finele lui 2012.

Noua uzina din zona Jinqiao, in apropiere de Shanghai, va fi construita in urma unei investitii de opt miliarde de yuani (1,3 miliarde de dolari) si va avea o capacitate maxima de productie de 160.000 de vehicule pe an. Oficialii GM nu au dezvaluit care va fi modelul Cadillac care va fi produs la noua uzina dar au subliniat ca obiectivul GM este sa creasca vanzarile de Cadillac in China pana la aproximativ 100.000 de unitati pe an in 2015 de la 30.000 anul trecut.

Grupul GM vinde pe piata din China si automobile de lux marcile Buick si Chevrolet insa directorul general de la GM, Dan Akerson, a decis sa puna accentul pe Cadillac pentru a putea concura cu rivalii. "Vom aduce produsele noastre premium aici si vom vedea cum ne descurcam in fata rivalilor nostrii din Europa si Japonia", a spus Daniel Akerson.

China este cea mai mare piata auto din lume in functie de numarul de autovehicule vandute. Anul trecut vanzarile de autovehicule in China au depasit 19 milioane de unitati iar analistii se asteapta ca numarul sa ajunga la 32 de milioane in 2020, echivalentul pietelor auto din SUA si Europa combinate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#cota piata GM China, #General Motors piata China, #masini lux China GM , #stiri General Motors