Grupul Ripplewood confirma ca poarta discutii pentru cumpararea Vauxhall

Luni, 13 Iulie 2009, ora 17:16
1170 citiri
Grupul Ripplewood confirma ca poarta discutii pentru cumpararea Vauxhall

Grupul cu capital privat Ripplewood a anuntat astazi ca poarta discutii avansate pentru achizitia constructorului auto Vauxhall, intr-un demers care l-ar putea lasa pe ministrul pentru comert, Peter Mandelson, in fata a trei posibili cumparatori pentru salvarea companiei, informeaza Times Online.

Oficialii companiei cu capital privat au declarat ca, in timp ce poarta discutii de ceva timp pentru preluarea unei participatii in divizia europeana a grupului falimentar General Motors, abia acum isi pot face publica intentia, deoarece tratativele au atins un nivel avansat.

Potrivit NewsIn, Mandelson a vrut sa atraga cat mai curand si alte companii interesate de cumpararea Vauxhall pentru a concura cu grupul Magna International, producatorul canadian de piese auto, care isi incheie negocierile de preluare.

Astfel, aproximativ 5.000 de locuri de munca sunt in pericol dupa ce GM a inaintat in 1 iunie cerere pentru intrarea sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare. Falimentul GM a fortat divizarea grupului si vanzarea unitatilor din Europa.

Vauxhall are aproximativ 5.000 de angajati la fabrica din Ellesmere Port, Cheshire, unde se produce modelul Astra, si la cea din Luton, unde se produce modelul Vivaro.

La inceputul verii, Magna a oferit 700 milioane euro pentru o participatie de 55% a diviziei europene a GM si a oferit 300 de milioane euro in fonduri de urgenta pentru ajutorarea companiei..

GM a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute lansarea formala a noului GM, iesit din faliment, entitate creata in jurul activelor "sanatoase" ale grupului si detinuta in mare parte de statul american.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Vauxhall, # gm, # ministru, # cumparatori , #stiri General Motors