Hummer trece in custodia chinezilor

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 10:32
1291 citiri
Hummer trece in custodia chinezilor

General Motors a incheiat un acord pentru vanzarea marcii de autoturisme de teren Hummer catre producatorul de utilaje grele Sichuan Tengzhong din China. Masura face parte din procesul de reorganizare a grupului american falimentar.

GM incearca sa vanda marcile, diviziile si activele neprofitabile, pentru a iesi din procedura de faliment ca o companie de dimensiuni mult mai reduse, insa profitabila si cu o capacitate mare de adaptare la miscarile din piata.

Grupul american a declarat falimentul luni si a anuntat marti ca s-a inteles cu Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery pentru vanzarea Hummer, precizand totodata ca detaliile financiare ale acordului nu au fost inca puse la punct.

Analistii estimeaza ca GM ar putea obtine circa 100 milioane de dolari pentru Hummer, marca emblematica pentru industria autovehiculelor 4x4 din SUA.

Compania chineza a anuntat ca va pastra actuala conducere executiva a Hummer si "echipa operationala".

Potrivit Mediafax, GM a anuntat ulterior ca Tengzhong va semna, dupa preluarea Hummer, un contract pe termen lung pentru asamblarea si furnizarea de componente si materiale pentru automobile.

Potrivit acordului de vanzare a Hummer, compania chineza va prelua toate contractele de dealership ale marcii americane.

Tranzactia trebuie sa obtina aprobarea autoritatilor si este asteptata sa se incheie in trimestrul al treilea al acestui an.

Hummer este prima marca de automobile a unuia dintre cei trei mari constructori auto americani (GM, Ford si Chrysler) preluata de o companie chineza.

Grupul Tengzhong, format in anul 2005 prin fuziunea mai multor companii din China, asambleaza vehicule pentru utilizare speciala, componente structurale pentru autostrazi si poduri, utilaje pentru constructii si echipamente grele pentru industria energetica.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hummer, # china, # producator, # gm , #stiri General Motors