Justitia SUA prefera Fiat

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 16:38
1482 citiri
Justitia SUA prefera Fiat

Arthur Gonzales, judecatorul desemnat sa supravegheze falimentul Chrysler, a respins cererile formulate de mai multi creditori ai grupului auto, care vroiau sa blocheze fuziunea dintre Chrysler si Fiat, scrie BBC.

Decizia reprezinta o victorie pentru Chrysler si guvernul SUA, care a sprijinit o fuziune cu Fiat. Gonzales a spus ca planul de fuziune este un proces “corect si comun”, oficialul accentuand nevoia unui astfel de demers.

Potrivit NewsIn, Chrysler a cerut justitie americane permisiunea sa poata vinde majoritatea activelor detinute unei companii ce apartine Fiat, unui fond de sanatate detinut de United Auto Workers si guvernului SUA si celui al Canadei.

Un grup de 20 de creditori a spus ca planul contravine regulilor legii aplicate institutiilor falimentare. Sergio Marchionne, seful Fiat, vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia sa separe operatiunile Fiat Auto de celelalte divizii si sa le fuzioneze cu Opel / Vauxhall, Saab si alte operatiuni europene ale General Motors, precum si cu pachetul detinut in cadrul Chrysler.

Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 miliarde euro si cu vanzari de 6-7 milioane vehicule pe an, pe locul doi dupa Toyota, depasind Renault / Nissan, Ford Motor, sau chiar General Motors, si situandu-se aproape de Volkswagen.

Chrysler, detinut in majoritate de Cerberus Capital Group, este cel mai mic dintre cele trei mari grupuri auto americane, insa falimentul indica scaderea masiva a cererii intr-o industrie cu venituri anuale de 2.600 miliarde dolari, echivalent cu produsul intern brut al Frantei, si angajeaza peste 9 milioane oameni.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#firt, # justitie, # chrysler, # auto, # creditori , #stiri General Motors