Magna a dat mana cu rusii pentru a prelua Opel

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 09:35
1570 citiri
Magna a dat mana cu rusii pentru a prelua Opel

Producatorul canadian de piese auto Magna s-a asociat cu firmele rusesti Sberbank si GAZ pentru a prezenta o oferta de preluare pentru Opel, subsidiara europeana a producatorului american General Motors (GM), a declarat pentru AFP, ministrul economiei al landului Turingia, Juergen Reinholz.

"Faptul ca Sberbank, impreuna cu GAZ, vor sa intre cu Magna in capitalul Opel si cu o participatie de la General Motors este in curs de a fi discutat", a declarat oficialul german, pentru AFP.

Responsabilul politic conservator german ia parte la discutiile federale referitoare la viitorul Opel, subsidiara a producatorului american GM, ce se confrunta cu probleme si care este curtata si de Fiat.

Producatorul canadian de piese auto Magna a confirmat luni ca poarta discutii cu reprezentantii GM si ai autoritatilor germane care ar putea duce la preluarea unei participatii minoritare la Opel.

Potrivit presei, Magna ar putea prelua 20%, iar rusii 30%, dar aceste cifre nu sunt sigure, potrivit declaratiilor lui Reinholz, pentru care oferta nu a fost inca finalizata.

Magna vrea sa "intre pe piata rusa, ca sa ajunga direct in India, iar Fiat este interesat, mai degraba, de America de Sud si de Europa", a explicat oficialul.

GAZ, al doilea producator auto din Rusia, este detinut de miliardarul Oleg Deripaska, considerat cel mai bogat om din Rusia, inaintea declansarii crizei. Deripaska a fost, insa, afectat de recesiune, iar compania sa britanica de vehicule utilitare LDV tocmai a intrat in faliment.

Sberbank, institutie pe jumatate publica, este una dintre principalele banci din Rusia.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#gaz, #opel, #preluare, # subsidiara, # recesiune, # companie , #stiri General Motors