Masuri de criza: 7.500 de angajati GM vor parasi grupul

Vineri, 27 Martie 2009, ora 10:32
1944 citiri
Masuri de criza: 7.500 de angajati GM vor parasi grupul

Peste 7.500 de angajati ai General Motors au acceptat pachetele de compensatii in valoare de pana la 45.000 de dolari, oferite de constructorul american care se confrunta cu pericolul falimentului, si vor parasi grupul, potrivit cotidianului New York Times.

Totusi, 14.000 de angajati din cei aproximativ 24.000 de slariati ai GM, vizati de programul de reducere al personalului, au refuzat oferta conducerii.

Majoritatea celor 7.500 de persoane, dublu fata de cat anticipau analistii, vor renunta la locul de munca pana la 1 aprilie. Potrivit specialistilor, preluati de Mediafax, prin plecarea a cel putin 6.000 de angajati, GM ar obtine economii de circa 784 milioane de dolari anual.

GM, care a benficiat de un ajutor de 13,4 miliarde de dolari de la statul american in ultimele luni, are ca obiectiv renuntarea la un numar mai ridicat de angajati vechi, care benficiaza de conditii salariale deosebite, pentru a arata, marti, reprezentantilor presedintiei americane ca inregistreaza progrese in reducerea costurilor cu forta de munca. Conducerea GM va cere la intalnirea de marti un nou ajutor, de 16,6 miliarde de doalri autoritatilor SUA.

Totodata, Chrysler, care a primit un ajutor de 4 miliarde de doalri de la guvern, deruleaza un program similar de a incuraja angajatii sa paraseasca compania, in timp ce Ford, singurul mare constructor auto din SUA care nu a primit fonduri de urgenta de la stat, va inainta angajatilor o oferta asemanatoare la 1 aprilie.

Cei trei producatori auto au desfiintat circa 100.000 de locuri de munca incepand cu 2006, prin pensionare inainte de termen sau pachete compensatorii careau ajuns chiar la 140.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#general motors, # ford, # chrysler, # dolari , #stiri General Motors