Noul GM sau mitul Pasarii Phoenix

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 17:30
1720 citiri
Noul GM sau mitul Pasarii Phoenix

Constructorul american de automobile General Motors a anuntat astazi lansarea formala a noului GM, iesit din faliment, entitate creata in jurul activelor "sanatoase" ale grupului si detinuta in mare parte de statul american, scrie AFP.

"Noua companie General Motors si-a inceput azi din nou activitatea, dotata cu o noua structura, cu un bilant contabil mult mai solid si cu un plan de afaceri menit a plasa consumatorii in centrul activitatii de productie", a declarat grupul intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Este inceputul unei noi ere", a declarat directorul general Fritz Henderson, cu ocazia unei conferinte de presa.

Exprimandu-si recunostinta pentru ajutoarele acordate de guvernul american si canadian, care au contribuit cu 60 miliarde dolari la efortul de sustinere a celui mai mare producator mondial de automobile, Henderson a tinut sa sublinieze ca noul GM va fi "centrat pe dorintele consumatorilor".

GM se va concentra pe patru marci principale - Buick, Cadillac, Chevrolet si GMC.

Tribunalul din statul american New York care se ocupa cu falimentul companiei a aprobat duminica vanzarea activelor GM catre o "noua" companie GM, al carei pachet majoritar de actiuni va fi detinut de guvernul american.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#active, #faliment, #gm, #nou , #stiri General Motors