Opel ar putea reveni pe profit in 2011

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 11:56
1485 citiri
Opel ar putea reveni pe profit in 2011

Constructorul auto german Opel ar putea reveni pe profit in 2011, a declarat directorul general al diviziei europene a grupului american General Motors (GM), Nick Reilly, citat de Reuters, precizeaza Mediafax.

"Anul acesta ne confruntam cu cheltuieli de restructurare enorme si inca nu am efectuat concedieri. Anul viitor, insa, cred ca avem sansa de a ajunge la un echilibru sau chiar sa ne descurcam mai bine, iar in 2012 lucrurile ar trebui sa mearga", a afirmat Reilly.

GM a surprins anul trecut liderii politici de la Berlin dupa ce a renuntat la planurile de vanzare a unei participatii de 55% la Opel catre consortiul format de producatorul canadian de piese auto Magna si banca ruseasca Sberbank, preferand in schimb sa pastreze compania si sa o restructureze.

Divizia europeana a GM trece printr-un proces dur de restructurare, care prevede desfiintarea a 8.300 de locuri de munca, din cele aproximativ 50.000 pe care le asigura in total.

Reilly apreciaza ca piata auto va fi in acest an mai dinamica decat s-a anticipat, in pofida "mahmurelii" din anumite state, aparuta dupa retragerea programelor guvernamentale de reinnoire a parcurilor auto.

"In raport cu ce am estimat in urma cu sapte sau opt luni, piata mondiala este superioara cu aproximativ un milion de autovehicule, iar eu nu anticipez o dubla recesiune in sectorul auto", a mai spus el.

Opel a anuntat la mijlocul lunii iunie ca retrage toate cererile pentru garantarea unor imprumuturi de catre statele europene unde are operatiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#auto, #autovehicule, #opel, #piata, #revenire , #stiri General Motors