Opel, la mana Landului Turingia

Joi, 19 Februarie 2009, ora 18:21
2057 citiri
Opel, la mana Landului Turingia

Landul Turingia, unde se afla una dintre fabricile producatorului auto Opel, este gata sa ajute compania prin garantii publice sau printr-o intrare in capital, a indicat ministrul regional al economiei.

"Vrem sa facem tot ce ne sta in putinta ca sa ajutam Opel", a explicat oficialul german, Juergen Reinholz, pentru publicatia Berliner Zeitung. Opel are circa 1.900 de salariati in regiune, la uzina de la Eisenach, unde este produs modelul Corsa.

"O participatie directa" poate fi luata in considerare, ca si o garantie directa a statului, indica ministrul conservator.

Producatorul american General Motors, care se confrunta cu dificultati grave, ar putea ceda filiala sa germana, pe care o detine din 1929.

"Fara un plan exact al General Motors, nici noi nu putem preciza in ce va consta ajutorul nostru. Dar, in cadrul primelor discutii referitoare la o garantie publica, a fost evocat un cuantum cuprins intre 20 si 40 de milioane de euro", a adaugat Reinholz.

Oficialul german a criticat, de asemenea, atitudinea General Motors, reprosandu-i ca cere ajutor, dar fara sa joace cu cartile pe masa in ceea ce priveste intentiile sale referitor la Opel.

Din punctul de vedere al oficialului german, sunt putine sanse ca producatorul german, care are 26.000 de salariati in Germania, sa ramana sub administrarea companiei-mama. "Cred ca o separare este posibila, in principiu", a estimat ministrul german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#auto, #general, #motors, #opel , #stiri General Motors