Opel: Numai o solutie la nivel european ne poate scapa de faliment

Luni, 23 Februarie 2009, ora 14:23
1534 citiri
Opel: Numai o solutie la nivel european ne poate scapa de faliment

Liderul consiliului muncitorilor de la Opel, Klaus Franz, a pledat pentru un ajutor european acordat constructorului auto german, filiala a gigantului american General Motors, de care s-ar putea separa, relateaza AFP.

"Nu va exista o solutie germana izolata pentru Opel. Daca vom gasi o solutie, nu va fi decat una europeana", a spus Franz pentru postul de radio Deutschlandfunk.

Opel a cerut asistenta din partea guvernului german, pentru a evita falimentul. Constructorul se confrunta cu scaderea activitatii de pe piata auto si dificultatile intampinate de compania-mama, General Motors, fortata sa ceara ajutorul guvernului Statelor Unite pentru a putea supravietui.

Sambata, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a cerut, de asemenea, ajutor international pentru salvarea fabricilor Opel din Europa.

Oficialii de la Berlin inca asteapta ca producatorul auto sa publice o schema viabila pentru activitatile viitoare. Intr-un interviu pentru un post national de televiziune, ministrul german al economiei a promis ca va raspunde in mod "pragmatic" cererilor Opel.

Compania ar urma sa prezinte vineri planurile sale, in cadrul intrunirii consiliului de supraveghere.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#opel, #faliment, #general motors, #constructorul , #stiri General Motors