Peste 600 milioane euro din ajutorul pentru Opel iau drumul Rusiei

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 11:41
1369 citiri
Peste 600 milioane euro din ajutorul pentru Opel iau drumul Rusiei

Fonduri de peste 600 de milioane de euro din ajutorul de stat de 4,5 miliarde de euro pregatit de statul german pentru Opel sunt destinate modernizarii operatiunilor din Rusia ale constructorului auto, a declarat un oficial al companiei, potrivit presei germane.

"Mai mult de 600 de milioane de euro din ajutorul de stat in valoare de 4,5 miliarde de euro pregatit de statul german ar urma sa fie folosite pentru modernizarea industriei auto din Rusia, potrivit planului Magna", a declarat Dirk Pfeil, membru al consiliului care supravegheaza Opel de la falimentul grupului General Motors, proprietarul companiei.

Consiliul special de administrare al Opel a fost infiintat la 1 iunie, in urma falimentului GM, si controleaza 65% din actiunile Opel. Consiliul este format din doi reprezentanti GM si doi ai statului german. Un al cincilea membru al consiliului, presedintele Camerei de Comert Americane din Germania, Fred Irwin, nu are drept de vot.

GM a anuntat, joi, ca a acceptat sa vanda 55% din Opel consortiului format din producatorul auto Magna si banca ruseasca Sberbank.

Potrivit intelegerii convenite cu Magna, GM va pastra 35% din actiunile Opel, iar Magna, pe de o parte, si partenerii rusi Sberbank si Gaz, pe de alta parte, vor lua cate 27,5% din titluri. Angajatii Opel vor detine 10% din capitalul companiei, informeaza Mediafax.

Magna a anuntat, potrivit presei germane, ca intentioneaza sa concedieze 10.500 din cei 50.000 de angajati ai Opel.

Peste 25.000 de angajati ai Opel lucreaza la patru uzine din Germania ale companiei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#magna, # opel, # gm , #stiri General Motors