Pretul petrolului a scazut sub 49 de dolari/baril

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 09:54
969 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 49 de dolari/baril

Pretul petrolului a scazut puternic miercuri la bursele electronice din Asia, din cauza ingrijorarilor privind rezultatele financiare ale companiilor, ceea ce a dus la coborari ale indicilor bursieri in toata lumea, relateaza AFP.

Titeiul 'light sweet crude', cu livrare in mai, s-a ieftinit cu 91 de centi, la 48,24 dolari/baril, dupa ce depasise 50 dolari/baril la inchiderea sedintei de marti, de la New York.

Titeiul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in mai, s-a ieftinit la randul sau cu 60 de centi, la 50,62 dolari/baril.

Pretul petrolului a fost influentat de scaderea bursei de pe Wall Street si aprecierea dolarului, printre altele, sunt de parere jucatorii de pe piata.

Aprecierea dolarului face ca petrolul, al carui pret este denominat in moneda americana, sa fie mai scump pentru clientii care folosesc alta valuta, ducand astfel la scaderea cererii.

Bursele americane au inchis sedinta de marti in scadere, investitorii fiind prudenti inaintea unei perioade in care multe companii ar putea anunta pierderi, precum si din cauza stirii ca General Motors ar putea cere intrarea in faliment.

De asemenea, piata asteapta publicarea rezultatelor financiare trimestriale ale companiilor americane, cel mai probabil slabe, sectorul bancar prezentand cele mai puternice ingrijorari. 

#burse, #companii, #investitorii, #petrol , #stiri General Motors