PSA Peugeot - Citroen planuieste sa produca vehicule comerciale in China

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 12:58
819 citiri

Grupul francez PSA Peugeot Citroen si compania chineza Harbin Hafei Automobile Industry Group Co. doresc sa investeasca 266 milioane dolari intr-o uzina producatoare de vehicule comerciale, in China, informeaza Reuters, citand o sursa apropiata proiectului.

Peugeot si Hafei au semnat in iunie un memorandum de intelegere prin care cele doua companii analizeaza posibilitatea de a fabrica vehicule comerciale cu mai putin de 10 locuri, in sistem joint-venture.

"Acordul final ar putea fi semnat la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului 2008", a declarat sursa citata de Reuters.

Aceasta a mai adaugat ca suma totala pusa in comun, in parti egale, de catre cele doua companii va fi de aproximativ 266 milioane dolari..

Peugeot fabrica deja masini in China impreuna cu firma locala Dongfeng Motor, care este al treilea producator auto din tara. Modelele fabricate in China sunt Peugeot 307, Peugeot 206 si sedanul C-triomphe.

Intelegerea cu Hafei ar fi startul intrarii Peugeot pe piata vehiculelor comerciale, piata pe care Ford Motor si General Motors au patruns deja.

GM si Ford Motor produc in China camioane usoare, autobuze de dimensiuni mici si dube.

Peugeot planuieste sa lanseze 12 noi modele in China pana in 2010 pentru a putea face fata cererii de pe piata locala, care este in plina expansiune.

In prima jumatate a acestui an Peugeot a vandut 103.000 masini fabricate in parteneriat cu Dongfeng, in crestere cu 2% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...