RHJ International va elimina 10.000 slujbe de la Opel daca va prelua constructorul german

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 13:48
1390 citiri
RHJ International va elimina 10.000 slujbe de la Opel daca va prelua constructorul german

Holdingul financiar belgian RHJ International va prezenta in weekend un concept detaliat privind restructurarea constructorului german de automobile Opel, ce prevede eliminarea a 10.000 de slujbe, a declarat directorul executiv al companiei, Leonard Fischer, citat de AFP.

"Contractul detaliat va fi prezentat la sfarsitul saptamanii", a explicat Fischer pentru cotidianul german Bild-Zeitung.

Investitorul financiar prevede concedierea a "aproximativ 10.000 slujbe in Europa", insa vom pastra cele patru uzine din Germania", a promis acesta.

RHJ International doreste sa realizeze economii anuale de 800 milioane euro pe an, a adaugat Fischer.

Anumiti responsabili germani cred ca RHJ doreste de fapt sa cumpere Opel pentru a-l restructura si vinde apoi grupului General Motors.

"Nu are niciun sens", s-a aparat Fischer. In plus, holdingul nu va putea sa revanda grupul german inainte sa ramburseze ajutoarele publice pe care le va primi de la statul german in cazul in care va prelua Opel.

Potrrivit NewsIn, fondatorul si principalul actionar al RHJ International, cu o detinere de 15%, este fondatorul fondului american de investitii Ripplewood, Timothy Collin.

Guvernul german a trimis miercuri un mesaj clar grupului General Motors Co., anuntand ca ar putea retrage ajutoarele de stat in cazul in care GM ar alege alt cumparator pentru compania Opel decat grupul canadian Magna International Inc., scrie Wall Street Journal.

GM este increzator ca Germania nu va bloca o vanzare catre RHJ, riscand un posibil faliment al Opel atat de aproape de alegerile din 27 septembrie, scrie WSJ.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#opel, # magna, # rhj, # companie , #stiri General Motors