Salariatii Opel din Spania intra in somaj tehnic

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 16:20
1638 citiri
Salariatii Opel din Spania intra in somaj tehnic

Aproximativ 600 de salariati ai uzinei Opel din Figueruelas din nord-estul Spaniei vor fi trimisi in somaj tehnic din noiembrie 2009 si pana in martie 2010, din cauza scaderii cererii, a declarat vineri o purtatoare de cuvant al General Motors in Spania, pentru AFP, informeaza NewsIn.

"Conducerea General Motors din Spania a prezentat joi comitetului firmei Opel un plan de reducere temporara a efectivelor, respectiv 600 de salariati, care lucreaza noaptea la linia de productie Opel Meriva", a precizat ea, adaugand ca proiectul, care urmareste ajustarea productiei in functie de cererea reala a pietei, va fi aplicat din noiembrie pana in martie 2010.

Este al treilea plan de reducere a numarului de salariati pus in practica de la inceputul anului in aceasta uzina care numara 7.000 de muncitori. Uzina spaniola a Opel produce in prezent 1.800 de masini pe zi si poate ajunge la cel mult 2.150 unitati. Anuntul are loc in conditiile in care restructurarea Opel face obiectul unei polemici in Europa.

Belgia, Spania si Marea Britanie reproseaza Berlinului ca a facut presiuni pentru vanzarea Opel / Vauxhall catre consortiul Magna-Sberbank pentru a salva cele patru uzine Opel din Germania, in detrimentul altor uzine europene. Nemultumirea a inceput sa creasca in Spania, unde ar putea fi anuntata disponibilizarea a 1.700 de salariati, potrivit unei prime estimari sindicale in cadrul uzinei din Figueruelas.

Mai mult de 15.000 de persoane au manifestat sambata pe strazile din Zaragoza impotriva planului Magna, cumparatorul Opel. Potrivit presei germane, Magna va suprima circa 11.000 de locuri de munca in Europa din totalul de 45.730, din care peste 4.000 in Germania.

In afara celor 2.300 de salariati de la uzina belgiana din Anvers, aproape 2.100 de slujbe sunt amenintate in Spania si cel putin 1.300 in Marea Britanie. Si Polonia va fi afectata, dar nu la fel de puternic.

Guvernele preocupate pot consulta planurile Magna si au ca termen pana pe 7 octombrie pentru a le examina, a precizat joi comisarul european pentru industrie, Gunther Verheugen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#salariati, #opel, #somaj, #tehnic , #stiri General Motors