Salonul auto de la Geneva va aduce in prim-plan 100 de noi modele

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 16:13
1451 citiri
Salonul auto de la Geneva va aduce in prim-plan 100 de noi modele

Salonul auto international de la Geneva, care se va deschide pe 4 martie, va gazdui in acest an, in cadrul celei de-a 80-a editii, 100 de noi modele europene si mondiale, dintre care 16 vor fi din categoria masinilor electrice sau cu propulsie alternativa, potrivit AFP.

Constructorii auto francezi prezinta in mod traditional la Geneva noutatile din gamele lor. Astfel, Renault va aduce in atentia publicului noul coupe-cabriolet Wing, derivat din modelul Twingo, precum si modelul Megan CC, care completeaza gama ce a fost innoita treptat in ultimii doi ani.

In ce priveste grupul PSA, Peugeot va dezvalui prototipul "5 by Peugeot", o berlina de mari dimensiuni (4,86 m), care se situeaza la limita berlinelor de clasa superioara, concept car-ul SR1, precum si modelul 408, care va fi lansat in China in aceasta primavara si va fi destinat pietelor emergente.

In schimb, Citroen va pune accentul pe dezvoltarea gamei sale DS, cu prototipul DS3 Racing, o varianta sportiva a DS3, si conceptul DS High Rider, care lasa sa se intrevada cum va evolua gama DS dupa DS3. Dintre constructorii germani, Audi va prezenta autoturismul de mici dimensiuni A1, nou intrat in gama, Volkswagen va oferi noua generatie de autoturisme Sharan si Touareg, Porsche - noul Cayenne in versiune hibrida, iar Mini (BMW) - autoturismul de teren Countryman.

La italieni, Alfa Romeo va lansa modelul Giulietta, in timp ce Fiat ar putea dezvalui noul motor cu doi cilindri de mici dimensiuni Twin Air, destinat in prima faza autovehiculelor Fiat 500. Grupurile americane vor fi, de asemenea, prezente la intalnirea cu publicul de profil intre 4 si 14 martie. Intre acestea, General Motors va propune noua versiune a monovolumului Opel Meriva, cu sistem de deschidere opozabila a usilor.

In ce-i priveste pe constructorii niponi, Toyota va continua ofensiva cu motorizarile hibride, prin lansarea modelului compact Auris HSD, alaturi de Prius, in timp ce Lexus, marca sa de lux, mizeaza pe belina compacta hibrid CT 200h. Nissan va lansa succesorul modelului sau de oras Micra, bazat de noua platforma V, si va aduce si modelul crossover compact Juke, lansat in toamna la Paris, iar Honda a anuntat in premiera mondiala un concept futurist de vehicul electric cu trei roti destinat transportului urban, numit 3R-C.

Constructorul elevetian Rinspeed ar urma sa prezinte prototipul unei masini mici de oras cu doua locuri, numit "UC?" De asemenea, constructorii din tarile emergente, respectiv grupul indian Tata si cel chinez Byd, si-au anuntat prezenta la Geneva, la fel ca si grupul malaezian Bufori, care va veni cu o berlina de lux.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#modele, # masini, # prototip, # motorizari , #stiri General Motors