Seful General Motors a demisionat

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 10:29
1361 citiri
Seful General Motors a demisionat

Directorul general al General Motors (GM), Fritz Henderson, a demisionat brusc, marti, dupa ce Consiliul de Administratie a decis ca producatorul auto trebuie sa accelereze restructurarea sub o noua conducere.

Consiliul i-a cerut lui Henderson sa isi prezinte demisia dupa numai opt luni de mandat, a declarat o persoana apropiata situatiei, precizeaza Mediafax.

Presedintele GM, Ed Whitacre, va deveni director general interimar si va cauta imediat un inlocuitor, probabil din afara sectroului auto. Anuntul privind inlaturarea neasteptata a lui Henderson subliniaza supravegherea stricta a activitatii companiei exercitata de un grup de noi directori ai GM, coordonati de Whitacre si selectati de actionarul majoritar al grupului, Trezoreria SUA.


Henderson a devenit director general al GM in luna martie, dupa ce predecesorul sau, Rick Wagoner, a fost inlaturat din functie de administratia Obama, in cadrul restructurarii producatorului auto.


"Consiliul a decis si Fritz Henderson a fost de acord ca, avand in vedere situatia in care ne aflam, este timpul pentru unele schimbari", a declarat purtatorul de cuvant al GM Chris Preuss intr-o conferinta de presa.


Guvernul SUA detine o participatie de 60% la General Motors, dupa ce a sustinut financiar producatorul auto, iar administratia Obama a anuntat in repetate randuri ca lasa coordonarea companiei lui Whitacre, fost sef al AT&T, si Consiliului de Administratie.


Mandatul lui Henderson a fost marcat de incapacitatea de a vinde brandurile neperformante, care a provocat semne de intrebare privind strategia grupului.


Conducerea GM a anuntat, marti, ca va analiza alte posibile tranzactii de vanzare a Saab, dar in lipsa unui acord ar putea desfiinta brandul si vinde o parte din activele companiei suedeze grupului chinez Beijing Automotive Industry.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#demisie, #director, #gm , #stiri General Motors