Spyker, favorita pentru preluarea Saab

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 18:47
1622 citiri
Spyker, favorita pentru preluarea Saab

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars NV pare sa fi devenit favorit pentru preluarea Saab de la General Motors, dupa ce grupul american si-a ajustat planul in legatura cu firma suedeza, mizand pe o vanzare a acesteia, potrivit unor surse citate de Bloomberg si preluate de NewsIn.

Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la pretul de 235.000 dolari bucata, a negociat in weekend-ul trecut un acord cu GM la Zurich, potrivit unor persoane avizate, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, in conditiile in care discutiile au fost confidentiale.

In acelasi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineza Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 si 9-5, a anuntat luni grupul chinez.

General Motors incearca sa vanda in continuare Saab, dupa ce compania suedeza Koenigsegg si-a retras oferta luna trecuta.

Vanzarea Saab depinde, insa, si de acordarea de catre Suedia a unei garantii de stat pentru un imprumut de 400 milioane euro de la BEI, ce trebuie aprobata si de UE, potrivit acelorasi surse citate de Bloomberg.

Saab se numara printre cele patru marci de care GM vrea sa se desparta pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac.

Pana acum, GM a renuntat la Pontiac si Saturn si a ajuns la un acord pentru vanzarea diviziei Hummer catre compania chineza Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co.

In 1 decembrie, GM a anuntat ca va analiza toate ofertele pentru Saab si va" decide pana la finalul acestei luni daca va vinde subsidiara suedeza sau o va inchide. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#preluare, #saab, #spyker , #stiri General Motors