Vanzari record pentru GM pe piata din China

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 16:43
1574 citiri
Vanzari record pentru GM pe piata din China

Vanzarile General Motors in China au crescut in 2009 cu 67% si au atins un nivel record de 1,8 miliarde de unitati. Succesul se datoreaza in parte reducerilor de taxe, dar si pachetelor de stimuli financiari oferite companiilor.

Piata din China este preferata acum de toti constructorii auto pentru ca dezvoltarea rapida a economiei le stimuleaza vanzarile, in timp ce, in alte locuri, cererea ramane in continuare extrem de scazuta, potrivit Associated Press.

Numarul de masini vandute in China le-a depasit pe cele din Statele Unite in 2009, potrivit datelor adunate pana in luna noiembrie. In luna decembrie, General Motors a vandut 189.793, cu 96,6% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Presedintele GM China, Kevin Wale, a declarat ca se asteapta la vanzari si mai mari in 2010.

Guvernul chinez a ajutat companiile auto prin reduceri fiscale si subventii pentru soferii care renunta la masinile vechi si isi cumpara unele cu un consum mai eficient. Foarte multi chinezi au cumparat si masini straine, chiar daca cea mai mare parte a sumelor oferite de Beijing erau destinate producatorilor autohtoni de masini mici.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#vanzari, #record, #gm, #china, #piata, #auto , #stiri General Motors