Vanzarile de masini din SUA, cea mai slaba evolutie din ultimul an

Luni, 04 Iulie 2011, ora 09:32
1401 citiri
Vanzarile de masini din SUA, cea mai slaba evolutie din ultimul an

Oferta redusa de masini din clasa mica, scaderea stocurilor Toyota si reticenta cumparatorilor au determinat cea mai slaba evolutie a vanzarilor de masini din SUA, din ultimul an, anunta Bloomberg, citat de Mediafax.

 

Livrarile pe piata americana au avansat luna trecuta cu 7%, la 1,05 milioane de vehicule, rezultand o rata anualizata de 11,45 milioane unitati, potrivit datelor companiei de analiza a pietei Autodata.

Analistii anticipau un nivel anualizat de 12 milioane de vehicule.

General Motors si Ford Motor au inregistrat o crestere de 10% a vanzarilor, sub estimarile analistilor intervievati de Bloomberg.

Livrarile Toyota si Honda Motor au scazut cu cate 21%, peste asteptari.

Nissan Motor a realizat un avans de 11% al vanzarilor, sub estimari, in timp ce Chrysler a confirmat asteptarile.

"Redresarea pietei a fost influentata negativ de problemele generate de cutremurul din Japonia", a declarat Jesse Toprak, analist la TrueCar.com.

General Motors, Ford si Chrysler au avut luna trecuta o cota de piata combinata de 50,1%, fiind pentru prima oara din august 2009 cand companiile americane au depasit pragul de 50%.

Cota de piata a companiilor asiatice a scazut la 39,9%, de la 44,8% in urma cu un an, ca urmare a declinului livrarilor Toyota si Honda.

Piata a fost afectata in iunie si de scaderea peste asteptari a increderii americanilor in economia SUA, in conditiile in care rata somajului a urcat la 9,1% in mai.

Vanzarile auto din Statele Unite isi vor reveni in semestrul al doilea, iar livrarile anuale vor urca la 12,9 milioane de vehicule, potrivit companiilor de cercetare a pietei Edmunds si JD Powe&Associates.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sua.masini, #vanzari de masini, #auto, #piata auto , #stiri General Motors