Fostele case de tratament se lupta de la egal la egal cu marile hoteluri in Top 5

Marti, 20 August 2013, ora 12:55
3234 citiri
Fostele case de tratament se lupta de la egal la egal cu marile hoteluri in Top 5
Hotelul Perla din Ramnicu Sarat, detinut de Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca

Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca T.B.R.C.M, care administreaza fostele case de tratament si odihna aflate initial in subordinea Casei Nationale de Pensii, a avut o cifra de afaceri de 15,5 milioane de euro anul trecut.

Multumita acestei performante, firma care detine hoteluri de doua si trei stele, intra in topul celor mai mari hotelieri, alaturi de nume grele din industria de profil, precum Athene Palace, Marriott sau Grand Hotel.

Clasamentul celor mai mari hotelieri de anul trecut, tinand cont de cifra afaceri, a fost format din "veteranii" industriei de profil. Compania care detine hotelul Radisson Blu, firma lui George Copos Ana Hotels si firma Grand SRL, care administreaza cel mai mare complex turistic de lux de pe piata locala, ocupa primele pozitii si au incasat, in total, 75,1 milioane de euro, arata informatiile Risco.

Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca vine tare din urma si se afla pe locul cinci, in clasament, imediat dupa lantul hotelier condus de omul de afaceri Radu Enache, Continental Hotels.

Locul 1 - SC Bucuresti Turism SA

Hotelul Radisson

Compania Bucuresti Turism ramane in clasamentul firmelor cu cea mai mare cifra de afaceri din Romania, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 26,4 milioane de euro (118 milioane lei), potrivit unui clasament furnizat de Risco.

In portofoliul companiei se afla hotelul Radisson, unul dintre cele mai bine cotate hoteluri de pe piata locala, care beneficiaza si de o pozitie privilegiata, fiind situat pe Calea Victoriei, alaturi de fostul Palat Regal.

Actionarul majoritar al Bucuresti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent in Romania si prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center (Casa Radio). La randul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Potrivit proiectului de buget de venituri si cheltuieli pentru 2013, Bucuresti Turism vizeaza afaceri de 124 de milioane de lei, cu 4% mai mari. Cheltuielile totale sunt estimate la aproape 117 milioane de lei, fata de 139 de milioane de lei in 2012, in timp ce veniturile totale sunt estimate la 127,8 milioane de lei, comparativ cu 139 milioane de lei anul trecut.

Hotel Radisson Blu Bucuresti, din cadrul lantului Bucuresti Turism SA, gazduieste World Class Health Academy, cu piscine, atat in interior, cat si in exterior, precum si un centru SPA.

Locul 2 - Ana Hotels SA

Hotelul Athene Palace Hilton

Desi anul acesta a fost unul nefast pentru George Copos, care a pierdut clubul de fotbal Rapid, Ana Hotels, companie aflata in portofoliul condus de omul de afaceri, ramane in clasamentul firmelor cu cele mai mari cifre de afaceri, cu 24,9 milioane de euro (111 milioane de lei), anul trecut.

Omul de afaceri se asteapta pentru anul acesta la o cifra de afaceri de 3 milioane de euro pentru hotelul Europa situat pe litoralul romanesc, hotel pentru care a alocat investitii de 500.000 de euro anul acesta.

Copos mizeaza pe vanzari mai mari datorita atragerii unor turisti noi, din tari precum Kuweit, Emiratele Arabe, Egipt sau Turcia. Omul de afaceri se asteapta ca acesti clienti noi sa contribuie la cresterea gradului de ocupare cu cel putin cateva procente in 2013, de la 53% cat s-a inregistrat in 2012. Copos se mai asteapta si la o crestere de afaceri pentru Ana Hotels, de pana la 20% in 2013.

Firma Ana Hoteles opereaza sapte hoteluri care sunt situate in Bucuresti, in Eforie Nord si in Poiana Brasov. In Capitala Ana Hotels detine Hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton Bucharest si Hotelul de patru stele Crowne Plaza.

Locul 3 - Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL

Grand Marriott

Pe locul trei se afla compania Grand, cu o cifra de afaceri de 23,8 milioane de euro (106 milioane de lei), cea care detine cel mai mare complex multifunctional de lux din Romania, cu o suprafata de 85.000 mp.

Proiectul Grand cuprinde o zona de shopping, unde exista reprezentante ale unor branduri de lux, precum Luis Vuitton sau Ermengegildo Zegna, zona Grand Offices, cu facilitati pentru mediul de afaceri si, desigur, hotelul de cinci stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Actionarii Societatii Companiilor Hoteliere Grand sunt compania austriaca Strabag SE, cu 51%, ONT Carpati (controlata indirect de Bank of Cyprus) - 30%, Alliance Overseas Export-Import - 15% si Grand Hotel Enterprises Ltd - 4%.

Hotelul de 5 stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel cu 402 camere, 3 restaurante speciale, cafenea, doua sali de evenimente, facilitati extinse pentru conferinte. In cadrul complexului mai exista clubul de Sanatate World Class Health Academy si Grand Parking

Locul 4 - SC Continental Hotels SA

Hotelul Grand din Bucuresti

Lantul hotelier Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache, prin firma Continental Hotels se afla pe locul patru in clasment. Firma a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro (87 milioane de lei).

Radu Enache spunea, in aprilie anul acesta, ca vrea sa vanda hotelul Ibis din Constanta intr-o tranzactie de tip lease back, care presupune rascumpararea unitatii in leasing de la o societate specializata in astfel de tranzactii.

"Vreau sa vand aceste terenuri, dar sunt dispus si la orice fel de colaborari: sa construiesc pe ele hoteluri alaturi de alti investitori sau sa construiesc hotelul pentru un investitor care sa il cumpere, iar eu sa il operez", declara proprietarul Continental Hotels.

Lantul hotelier detinut de omul de afaceri Radu Enache 14 proprietati si 1.860 de camere, in centrul mai multor orase din tara, printre care se afla Sibiu, Constanta si Targu-Mures.

Locul 5 - SC Tratament Balnear si Recuperarea Capacitatii de Munca

Hotel Perla din Lacul Sarat

Pe locul cinci se afla Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca "T.B.R.C.M." S.A, cu o cifra de afaceri de 15,5 milioane de euro (69,3 milioane de lei). Firma administreaza o retea de hoteluri situate in diferite regiuni climatice ale Romaniei si are, in total, 13 unitati de tratament balnear, mai mult de 3.100 de locuri, in total. Societatea a fost infiintata in 2002, cand Guvernul a hotarat reorganizarea caselor de odihna si tratament balnear, aflate initial in subordinea Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#top hoteluri, #cele mai mari cifre afaceri, #hoteluri lux, #hoteluri bucuresti , #Afaceri