Ana Holding: afaceri de 75 mil. euro

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 17:08
2194 citiri
Ana Holding: afaceri de 75 mil. euro

Ana Holding, grup ce cuprinde 14 societati, controlat de omul de afaceri George Copos, a realizat o cifra de afaceri de 75 milioane euro dupa primele zece luni, similara cu cea inregistrata in aceeasi perioada din 2009, a declarat marti detinatorul holdingului, citat de NewsIn.

"In cei 20 de ani de existenta, Ana Holding si-a manifestat constant vocatia de investitor prin modernizarea instalatiei de transport pe cablu de la Poiana Brasov, retehnologizarea uzinei Ana IMEP, inaugurarea unei fabrici de produse de panificatie, patiserie si cofetarie Ana Pan (2005), inaugurarea unei cladiri de birouri de clasa A (2007) si a unui bloc de apartamente de lux in centrul rezidential al Capitalei (2009).

Totodata, am reusit modernizarea hotelurilor Athenee Palace Hilton, unde am investit 50 milioane euro pentru un pachet de peste 90%, si Crowne Plaza din Bucuresti, precum si realizarea unei investitii de 10 milioane euro in hotelurile Sport si Bradul din Poiana Brasov", a declarat George Copos.

Acesta a precizat ca in 2010 a mai fost lansat proiectul Ana Tower, iar constructia complexului de birouri va incepe anul viitor.

De asemenea, Copos a mentionat ca pentru uzina Ana IMEP s-au atras 1,4 milioane euro din fonduri europene pentru o investitie de 3,5 milioane euro destinata modernizarii tehnologiilor de fabricatie si ca la Poiana Brasov detine trei hoteluri, din care nu castiga bani, intrucat nu a luat dividende din 1996.

Reprezentantii Holdingului au mai precizat ca in 2010 au contractat un imprumut de la BRD Societe General pentru derularea proiectelor propuse de 25 milioane euro.

"La uzina Ana IMEP ne vom axa pe sectorul echipamente auto deoarece piata este impanzita de produse chinezesti.

In prezent fabricam pe an 800.000 de motoare care ajung la export pentru automobile de clasa superioara si estimam ca in viitor sa ajungem la o productie de 2 milioane de asemenea motoare", a mai spus detinatorul holdingului.

Acesta estimeaza ca Poiana Brasov va avea pana in 2012 peste 70 de hectare de partii si doua telescaune si ca va inregistra peste un milion de turisti pe sezon.

Copos a tinut sa precizeze ca niciuna din cele 14 societati ale holdingului Ana nu are datorii la bugetul de stat, in schimb au de recuperat peste 1 milion de euro TVA.

In prezent, Ana Holding are peste 1.500 de angajati si estimeaza o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro, din care o buna parte o reprezinta exporturile. 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #ana, #euro, #holding , #stiri George Copos