Copos, pe urmele lui Patriciu

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 10:30
1547 citiri
Copos, pe urmele lui Patriciu

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul Ana Holding, cu venituri de circa 60 milioane euro anul trecut si in care lucreaza 2.000 de oameni, spune ca isi va investi o parte din bani in dezvoltarea unor proiecte in Georgia, in conditiile in care businessul din tara continua sa scada.

"Gata! Suntem obligati sa iesim in afara. Vom merge catre Georgia cu industria alimentara si cu investitii imobiliare.

Avem deja proiecte interesante pe care le vom dezvolta in aceasta tara, in care am gasit o deschidere foarte mare din partea Guvernului", a declarat George Copos, care a obtinut la cele patru companii Ana Hotels, Ana Imep, Ana Pan, Ana Teleferic o cifra de afaceri de aproape 8,7 milioane euro in primele trei luni, in scadere cu circa 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie Ziarul Financiar in editia de miercuri.

Copos este al doilea om de afaceri roman care anunta ca isi va extinde afacerile in Georgia, dupa ce Dinu Patriciu a achizitionat un pachet de actiuni al unei banci din Georgia, in urma unei tranzactii evaluate la 15 milioane de dolari.

"Anul acesta va fi, asa cum am mai spus, mai greu decat anul trecut. In primele trei luni ale acestui an, afacerile la cele patru mari companii pe care le detin in turism (Ana Hotels si Ana Teleferic), in industria alimentara (Ana Pan) si in industrie (Ana IMEP) au avut scaderi cu peste 20%.

Cred asadar ca 2010 va fi un an foarte greu si foarte complicat din toate punctele de vedere", a precizat omul de afaceri, care controleaza mai multe businessuri prin grupul Ana Holding. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#george copos, #dinu patriciu, #georgia, #euro, #investitii , #stiri George Copos