Copos vrea fonduri UE pentru Ana Imep

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 18:50
2008 citiri
Copos vrea fonduri UE pentru Ana Imep

Producatorul de motoare electrice Ana Imep din Pitesti, firma controlata de omul de afaceri George Copos, isi reduce la jumatate capitalul social, la 12 milioane lei, si isi propune sa deruleze un proiect de investitii de 14,2 milioane lei pentru majorarea productiei, cofinantat cu fonduri europene, potrivit Mediafax.

Deciziile au fost luate de actionarii companiei la 20 mai. Operatiunea de reducere a capitalului social presupune restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi, proportional cu reducerea capitalui, calculata egal pentru fiecare actiune.

"La un numar de actiuni impare detinute de un actionar, ca urmare a aplicarii cotei de reducere de 50,0000002%, va ramane in capitalul social un numar de actiuni pare si se va restitui cota parte de aport pentru numarul de actiuni impare", se arata intr-un anunt al companiei.

Conform celor mai recente date de la Registrul Comertului, care redau structura actionariatului si a capitalului social anterior aplicarii acestei decizii, Gheorghe Copos detine 78,3% din actiuni, restul fiind controlat de Alexandra Copos (0,8%), Giuzepe Gilio Roza (0,2%), Ana Holding SA (8,15%), Ana Pan (0,4%), Megaperal Limited, din Cipru (5,44%) si alti actionari (6,7%).

O alta decizie luata in AGA a fost derularea unui proiect de investitii de 14,2 milioane lei pentru modernizarea companiei, prin achizitia de echipamente si utilaje, in scopul cresterii capacitatii de productie.

Actionarii au aprobat si documentatia necesara depunerii proiectului la Ministerul Economiei, in vederea accesarii unei finantari nerambursabile prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013.

In plus, investitorii au aprobat si situatiile financiare din 2009 si bugetul de venituri si cheltuieli din acest an. Tot la 20 mai a avut loc o adunare a actionarilor firmei Ana Mep SDV, unde Ana Imep controleaza 97,9% din capital.

Principalele decizii au fost realizarea unei majorari de capital prin aport in numerar cu 430.000 lei, relocarea, vanzarea, dar si achizitia unor utilaje cu 650.000 de euro, fara TVA, tot cu o cofinantare europeana. 

#copos, #fonduri, #ue, #ana imep , #stiri George Copos