Pont de urmat? George Soros si-a dublat investitiile in aur

Miercuri, 15 August 2012, ora 16:26
1911 citiri
Pont de urmat? George Soros si-a dublat investitiile in aur

Miliardarul George Soros a investit masiv in aur dupa ce pretul metalului pretios a inregistrat cea mai mare scadere trimestriala din 2008, in perioada aprilie-iunie 2012.

Soros Fund Manager si-a dublat investitia in SPDR Gold Trust fata de trimestrul anterior, la 884.400 actiuni, conform datelor din 30 iunie, scrie Bloomberg.

Pretul aurului a coborat cu patru procente in al doilea trimestru, cea mai mare depreciere din 30 septembrie 2008. Cotatiile au coborat pe masura ce presedintele BCE Mario Draghi si seful Fed, Ben Bernanke, nu au reusit sa implementeze masuri de stimulare a economiilor.

Problemele economice din intreaga Europa si lipsa actiunii Bancii Centrale Europene in vederea rezolvarii situatiei a declansat un lant de atitudini expectative din partea a numeroase banci nationale, inclusiv a SUA. Astfel, pana cand sefii BCE nu se hotarasc sa ia masuri drastice pentru a lupta cu criza, nici alte autoritati nu vor actiona in vreun fel.

La ultima sedinta a Fed, organizata cu cateva zile inainte de intrunirea BCE, acestia au hotarat sa nu modifice dobanda de politica monetara. La randul sau, BCE nu a anuntat masuri puternice in piata, pe masura ce asteapta derularea mai multor evenimente, inclusiv punerea in functiune a Mecanismului de Stabilitate Financiara.

Soros cumpara actiuni. In ce companii investeste banii?

"Totul tine de relaxare fiscala, iar oamenii se asteapta ca Banca Centrala sa actioneze. Ei isi vor pastra investitiile in aur, pana cand vor vedea care sunt masurile luate", a spus managerul BB&T Wealth Management, Walter Hellwig.

Pretul aurului a crescut cu 70% intre decembrie 2008 si iunie 2011. In luna mai a acestui an, investitorii au inceput sa parieze pe titluri de stat si pe dolar pe masura ce cresterea economica s-a diminuat, iar aurul s-a ieftinit. Moneda americana s-a apreciat cu 3,3% fata de cosul valutar in ultimul trimestru.

La inchiderea sedintei de tranzactionare de marti, uncia de aur se cota la 1.597 de dolari.

In luna decembrie 2011, miliardarul George Soros declara ca nu mai are incredere in aur, dupa ce metalul pretios isi pierduse din valoare. El a renuntat, atunci la 99% din activele sale detinute in aur.

Miliardarul George Soros nu mai are incredere in aur

Soros cumpara actiuni. In ce companii investeste banii?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii George Soros, #investitii aur Soros , #Afaceri