Euro este o moneda artificiala, care nu va mai supravietui inca 20 de ani

Sambata, 04 Noiembrie 2006, ora 05:14
1437 citiri

Moneda euro nu va mai rezista inca 15-20 de ani din cauza inabilitatii statelor membre ale Uniunii Europene de a respecta reglementarile ce guverneaza existenta monedei unice europene, a preconizat, vineri, un important investitor american, Jim Rogers, conform Reuters."Din punctul meu de vedere moneda euro nu va supravietui", a precizat acesta pentru Reuters intr-un interviu acordat la Seoul. "Nu cred ca moneda euro va rezista inca 15-20 de ani", a adaugat acesta.

Rogers, care este co-fondatorul grupului Quantum Fund impreuna cu George Soros, a numit moneda care este momentan folosita de 12 state europene o moneda "politica", nu una economica, acest lucru fiind principala cauza a viitoarei sale disparitii.

"Majoritatea statelor membre UE nu respecta reglementarile tratatului de la Maastricht...toata lumea ori schimba regulile ori le ignora, sau profita de anumite scapari ale legii", a precizat acesta.

Rogers a dat drept exemplu anumite coordonate istorice care i-ar confirma teoria. "Nici o uniune monetara nu a supravietuit vreodata de-a lungul istoriei. Nici un pact de liber schimb nu a supravietuit de-a lungul istoriei". Rogers si-a mentinut si parerea privind viitorul dolarului, precizand ca zilele dolarului ca si moneda preferata de state pentru rezerva monetara ar putea fi numarate.

In schimb un potential inlocuitor pentru moneda americana ar putea fi yuanul, moneda Chinei, asta daca statul chinez isi va deschide si mai mult economia pe plan international.

Analistul american a mai precizat ca economia americana se indreapta spre o perioada de recesiune importanta, din cauza uriasei datorii acumulate in ultima perioada si a scaderii pietei imobiliare interne.

Acesta a sfatuit investitorii sa isi indrepte atentia spre produsele agricole precum graul si bumbacul, care ar putea deveni investitii foarte profitabile in viitor.

NewsIn

Evenimentul Zilei: Euro va disparea in 20 de ani

Una dintre legendele de pe Wall Street, Jim Rogers, sustine ca moneda unica este una "politica", si nu una economica. James "Jim" Beelan Rogers, nascut in 1942, este una dintre legendele de pe Wall Street. Rogers este profesor, a scris carti si articole depre piata de capital. Este si analist economic, si creatorul indicelui Rogers International Comodities. Jim Rogers a facut prima afacere la varsta de 5 ani: a vandut alune. Primul lui job a fost pe Wall Street la Dominick&Dominick, in 1964, dupa ce a absolvit Universitatea Yale. El afirma ca in momentul in care a primit jobul nu stia nimic despre Wall Street si nu stia "diferenta dintre actiuni si obligatiuni", dar "s-a indragostit imediat" de aceasta munca. (articolul integral)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...