Soros investeste bani grei in energie regenerabila

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 17:29
1839 citiri
Soros investeste bani grei in energie regenerabila

Miliardarul american George Soros a anuntat ca intentioneaza sa investeasca fonduri de un miliard de dolari in tehnologii din domeniul energiei regenerabile, pentru a contribui la eforturile de combatere a schimbarilor climatice.

"Incalzirea globala este o problema politica", a declarat Soros, in timpul unei intalniri cu presa la Copenhaga (Danemarca), unde liderii statelor din intreaga lume se vor intruni in decembrie pentru un nou acord asupra climei, care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto, semnat in 1997.

Investitorul american, de origine ungara, a declarat ca va aloca cate zece milioane de dolari anual, in urmatorii zece ani, pentru a finanta initiative in domeniul schimbarilor climatice.

"Stiinta este clara. Mai putin clar este daca liderii mondiali vor demonstra vointa politica necesara rezolvarii acestei probleme", a spus Soros.

Remarcile lui Soros survin dupa ce discutiile de la Bangkok, de la finele saptamanii trecute, s-au incheiat fara rezultat, nefiind stabilite sumele care ar urma sa le primeasca tarile sarace pentru a se adapta la schimbarile de clima si cotele de reducere a emisilor de gaze de catre statele bogate.

#Soros, # investitii, # bani, # energie, # regenerabila , #stiri George Soros