KPMG: Romania nu-si exploateaza potentialul uman. Cum comentati?

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 23:09
4311 citiri
KPMG: Romania nu-si exploateaza potentialul uman. Cum comentati?

"Primii investitori au aparut imediat dupa '89, insa acestia aveau capitaluri firave. Abia in urma cu 9-10 ani, investitiile au inceput sa fie resimtite, in mod real, in economie. In ciuda crizei din ultimul an, investitiile vor continua sa vina in Romania" a declarat Serban Toader senior partner la KPMG, intr-un interviu acordat Bloombiz.

Acesta este de parere ca, in aceasta perioada, investitorii sunt mai selectivi, mai atenti cum isi investesc banii, cea mai frecventa intrebare fiind "are rost sa investesc intr-o noua capacitate de productie in conditiile in care piata este in scadere?".

Seful KPMG mai spune ca Romania are un potential uman foarte valoros, inca neexploatat. "Romania concureaza cu restul tarilor din regiune, depinde de noi sa oferim acea valoare adaugata.

Suntem o tara cu un potential uman recunoscut. A miza doar pe potentialul geografic, mi se pare prea putin. Fiecare tara se poate lauda cu un potential geografic deosebit, Romania are insa, si un potential uman care trebuie exploatat".

In ceea ce priveste climatul economic, Toader afirma ca Romania are o situatie mult mai buna decat majoritatea tarilor din regiune.

"Germania preconizeaza o scadere a PIB-ului mai mare decat in tara noastra. Situatia nu este stralucita nici in Marea Britanie, Portugalia sau Spania. In tarile din sud-estul Europei se preconizeaza o scaderea a produsului intern brut de 3,5 - 4%. Romania sta relativ mai bine, ca si mediu de business, decat celelalte tari".

Vezi interviul pe Biztube.ro - partea 1 -

                                              - partea 2 -

Interviu realizat de George Vulcanescu.

#kpmg, #potential, #uman , #stiri George Vulcanescu