Ialomitianu: Bugetul pe 2012 ar putea fi adoptat vineri in Guvern

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 14:00
1030 citiri
Ialomitianu: Bugetul pe 2012 ar putea fi adoptat vineri in Guvern

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca bugetul de stat pe 2012 si bugetul asigurarilor sociale vor fi adoptate de catre Executiv intr-o sedinta convocata pentru vineri, urmand ca de luni bugetele sa intre in procedura parlamentara.

Ialomitianu spera ca Parlamentul sa stabileasca graficul dezbaterii si adoptarii bugetului imediat dupa ce Guvernul il va trimite forului legislativ.

"Eu cred ca vineri o sa votam proiectul de buget de stat si proiectul bugetului asigurarilor sociale, iar luni proiectul bugetului va ajunge in Parlament. Sa speram ca luni se vor reuni birourile celor doua Camere ca sa aprobe programul de adoptare a bugetului", a declarat, luni, Gheorghe Ialomitianu.

Intrebat daca sunt ministri nemultumiti de sumele pe care le vor primi in 2012, Ialomitianu a apreciat ca sunt constrangeri de ordin economic ce impiedica alocari mai consistente.

"Nici eu nu sunt multumit cu sumele prinse in buget, as fi vrut mai mult, dar trebuie sa fim prudenti. Vedeti ce se intampla pe pietele internationale, marea majoritate a tarilor din Uniunea Europeana iau masuri de ajustare. De exemplu, Cipru a hotarat sa inghete salariile pe o perioada de doi ani. Trebuie sa fim prudenti pentru ca furtuna nu a trecut. Guvernul a dovedit responsabilitate in alocarea sumelor", a mai spus ministrul.

#Gheorghe Ialomitianu buget 2012, #guvern buget 2012 , #Ministrul Finantelor