Botis: In sedinta de Guvern se va decide asupra modificarilor prevederilor fiscale

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 15:39
1114 citiri
Botis: In sedinta de Guvern se va decide asupra modificarilor prevederilor fiscale

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, luni, dupa o intalnire cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomiteanu, ca in sedinta de Guvern de miercuri va fi luata o decizie finala privind actul normativ ce aduce modificari la OUG 58/2010, referitoare la Codul Fiscal, relateaza Mediafax.

Cei doi demnitari au refuzat sa faca declaratii reporterilor in legatura cu modificarile ce vor fi aduse actului normativ in vigoare.

Ei au refuzat sa precizeze daca vor aproba proiectul de act normativ pus in dezbatere.

La randul sau, Ialomitianu a spus ca deocamdata sunt doar variante de lucru, iar in momentul in care Guvernul va lua o decizie, va fi comunicata oficiala.

"Eu sunt ministru de Finante si trebuie sa vin cu lucruri pentru care s-au luat decizii. Cand vom lua o decizie, o vom comunica", a spus Ialomitianu.

La discutiile de luni de la Ministerul Muncii a participat si presedintele Casei natinale de Pensii, Doina Parcalabu.

Joi, 2 septembrie, a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36 la suta si pana la 35 la suta din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

A doua zi, in 3 septembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretele de schimbare din functie a ministrilor Economiei, Adriean Videanu, Finantelor, Sebastian Vladescu, Comunicatiilor, Gabriel Sandu, Muncii, Mihai Seitan, Transporturilor, Radu Berceanu, si Agriculturii, Mihail Dumitru, si de numire in locul acestora a ministrilor desemnati: Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme, Ioan-Nelu Botis, Anca Boagiu si Valeriu Tabara.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58.

Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, 3 septembrie, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia. 

#botis, # sedinta, # guvern, # prevederi, # fiscale , #stiri Gheorghe Ialomitianu