Cazinourile platesc in continuare impozit pe castig

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 00:19
2213 citiri
Cazinourile platesc in continuare impozit pe castig

Cazinourile vor fi obligate in continuare sa achite impozitul pe castig, urmand sa fie introdusa si o taxa de intrare in cazino, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, potrivit Mediafax.

Intrebat daca se intentioneaza ca, in 2011, castigurile din cazinouri sa fie scutite de la impozit, ministrul a raspuns negativ.

"Nu, ramane impozitul pe castig, avem in vedere introducerea unei taxe de intrare in cazino", a spus Ialomitianu.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat, marti, de Ministerul Finantelor, prevede ca jucatorii si vizitatorii cazinourilor vor plati bilet de intrare de 20 de lei, cu o perioada de valabilitate de 24 ore, in timp ce localurile cu jocuri tip slot-machine vor avea bilete de 5 lei pentru jucatori.

Documentul mai prevede insa ca, odata cu introducerea taxei de acces, castigurile realizate ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabila.

Modificarea este explicata prin "dificultatile de aplicare a reglementarilor referitoare la impozitarea castigurilor obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine noroc, care impun inlocuirea acestui sistem cu taxa de de acces".

In prezent, castigurile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc, inclusiv la cele de tip cazinou si slot-machine, sunt supuse impunerii prin retinere la sursa cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net realizat intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor intr-o zi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cazinou, #impozit pe castig, #taxa, #jocuri de noroc , #stiri Gheorghe Ialomitianu