Decizia cresterii salariilor pentru bugetari va fi luata la definitivarea bugetului, sustine Ialomitianu

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 14:13
1383 citiri
Decizia cresterii salariilor pentru bugetari va fi luata la definitivarea bugetului, sustine Ialomitianu

Perspectiva privind revenirea in 2012 a salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea scaderii este buna, insa o decizie va fi luata in momentul definitivarii bugetului pentru anul viitor, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu. 

"Noi dorim ca aceasta diferenta sa o dam cat mai repede, precum si acea actualizare la inflatie. Este o dorinta.

Noi trebuie sa tinem seama de ce se intampla pe celelalte piete, sa fim prudenti, sa asiguram consolidarea fiscala. O decizie se va lua in momentul definitivarii bugetului, perspectiva este buna", a spus Ialomitianu, citat de Mediafax.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. In ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie.

Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern.

Referindu-se disponibilizari, ministrul a precizat ca nu a fost stabilita cu FMI si Comisia Europeana o cifra, iar indicatorii de care se va tine cont sunt mentinerea raportului de unu la sapte intre numarul de angajari si posturile eliberate, precum si de un plafon de 7,2% din PIB privind limita de cheltuieli cu salariile pentru anul viitor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere salarii, # bugetari, # buget, # ialomitianu salarii buget , #stiri Gheorghe Ialomitianu