Ialomitianu: Amendamentele opozitiei nu au sustinere financiara

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 13:43
1355 citiri
Ialomitianu: Amendamentele opozitiei nu au sustinere financiara

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat sambata ca puterea este deschisa dialogului, dar ca amendamentele depuse de opozitie sunt nefundamentate financiar, avand doar un caracter populist, precizeaza NewsIn.

"Noi suntem deschisi dialogului, vom discuta cu cei din opozitie orice amendament, dar care se justifica si are acoperire financiara.

Toate amendamentele depuse de opozitie, in primul rand nu au acoperire financiara, sunt amendamente propuse in scop populist. Noi avem bugetul construit pe baza indicatorilor macroeconomici, in baza realitatilor economice.

Nu putem sa ducem tara intr-o situatie de incapacitate de plata, asa cum au dorit cei din opozitie si au facut-o cat timp au fost la guvernare. Romania nu-si poate permite sa renunte la masurile care au fost luate, pentru ca altfel ne cream o situatie grea si este pacat ca am luat niste masuri dure, dar necesare, dar sigure pentru ca Romania sa depaseasca perioada de criza", a spus Ialomitianu.

Ministrul a fost intrebat ce face daca totusi PNL si PSD nu se vor intoarce la lucrarile comisiilor.

"Avem o procedura parlamentara.

Noi continuam descutiile in Comisie, daca blocheaza defasurarea activitatii celor doua comisii, inseamna ca opozitia nu doreste sa avem buget. Stiti ca exista o conditionalitate in acordul cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Inseamna ca nu vom primi transele de la cele doua organisme internationale, Romania trebuie sa mearga pe pietele financiare in alte conditii, cu costuri mai mari", a avertizat Ialomitianu.

El a comentat ca cei din opozitie nu sunt trimisi in Parlament "sa faca lucruri rele pentru Romania".

"Noi avem o contructie bugetara bazata pe crestere economica, dar trebuie sa fim foarte prudenti. Nu putem sa includem in buget masurile populiste ale opozitiei, pentru ca acestea sunt amendamentele depuse de opozitie.

Nu ati vazut, cat timp s-au discutat amendamentele sustinute de opozitie, nici dansii nu credeau in amendamentele respective.

Erau numai declaratii politice de dragul de a-si crea o imagine in fata electoratului, dar nu au venit cu lucruri serioase. Nu se respecta legea responsabilitatii fiscale ca la orice majorare de cheltuieli trebuie sa vii cu majorare de venituri.

Lucrurile acestea sunt prevazute in legea responsabilitatii fiscale si noi aici trebuie sa respectam legea. Suntem responsabili in fata legii", a sustinut ministrul de Finante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ialomitianu, #amendamente, #opozitie , #stiri Gheorghe Ialomitianu