Ialomitianu: ANAF-ul nu este o institutie eficienta

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 09:31
971 citiri
Ialomitianu: ANAF-ul nu este o institutie eficienta

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, considera ca trebuie eliminata "suprapunerea in control", in conditiile in care la un agent economic pot veni, in aceeasi zi, o persoana de la Garda Financiara si una de la Autoritatea Nationala a Vamilor.

"ANAF-ul nu este o institutie eficienta. Avem Vama, avem Garda, avem control. Avem o suprapunere in control. La un agent economic poate merge, in aceeasi zi, o persoana de la inspectie fiscala si una de la Vama. Trebuie sa eliminam acest lucru, iar in judet avem mai multe structuri care nu sunt coordonate. Trebuie sa mergem pe o structura la nivel local - si Vama si Garda si controlul sa fie sub aceeasi coordonare, care inseamna mai putine functii de conducere", a declarat Gheorghe Ialomitianu la postul public de televiziune.

In cadrul Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

El a adaugat ca sunt unitati care nu pot functiona deoarece nu au personal, fiind numai cinci angajati inclusiv cu seful, iar "agentii economici care savarsec fapte de evaziune nu sunt controlati".

De asemenea, Gheorghe Ialomitianu sustine ca anumite activitati pot fi externalizate, cum ar fi executarea silita.

"Nu avem o activitate eficienta, putem sa o externalizam si, prin licitatie, sa o preia unele firme private, executori", a spus ministrul Finantelor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#anaf, #ialomiteanu, #institutii, #suprapunere , #stiri Gheorghe Ialomitianu