Ialomitianu: Avem proiecte in derulare care vor determina reduceri de personal in MF

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 15:30
1169 citiri
Ialomitianu: Avem proiecte in derulare care vor determina reduceri de personal in MF

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat vineri ca proiectele de la nivelul ministerului privind reducerea birocratiei vor duce la reducerea personalului din Ministerul de Finante si din structurile teritoriale, aratand ca se impun reduceri inclusiv la Vama, Garda, Trezorerie, informeaza NewsIn.

Prezent la dezbaterile din Comisiile reunite de finante pe marginea legii bugetului de stat pe 2011, Gheorghe Ialomitianu a raspuns intrebarilor unor parlamentari legate de reducerile de personal din ministerul pe care il conduce.

"Legat de Ministerul de Finante, sigur ca aceasta institutie trebuie sa devina mai eficienta, trebuie sa reducem birocratia din administratia fiscala, se impune informatizarea activitatii de administratie publica.

Am facut pasi importanti, incepand cu 25 februarie se depune acea declaratie unica, nu se mai depun cinci declaratii, deci avem nevoie de un numar mai redus de personal. Avem si alte proiecte in dezbatere publica privind reducerea birocratiei, chiar un ordin al ministrului Finantelor privind depunerea anuala a bilanturilor contabile de catre intreprinderile mici, cele care au cifra de afaceri pana la 35.000 euro, sunt vreo 400.000 firme", a explicat ministrul.

El a subliniat ca este necesar ca institutiile de control sa fie mai eficiente.

"Se impun reduceri si la Vama, la Garda si in Trezorerie, daca platile se fac online. Trebuie sa consolidam administratiile fiscale. Sunt proiecte pe care le aveam in derulare, si lucrurile acestea o sa ne duca si la reducera personalului din Ministerul de Finante si structurile teritoriale", a punctat Ialomitianu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ialomiteanu, #mfp, #personal, #reduceri , #stiri Gheorghe Ialomitianu