Ialomitianu: contributiile sociale flexibilizeaza piata muncii

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:25
1498 citiri
Ialomitianu: contributiile sociale flexibilizeaza piata muncii

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a sustinut miercuri necesitatea modificarii Codului Muncii si a precizat ca flexibilizarea pietei muncii nu se poate realiza fara reducerea contributiilor sociale, informeaza NewsIn.

"Acest Cod al Muncii trebuie modificat. Foarte multi oamaeni de afaceri se lovesc de aceste reglementari care ii impiedica sa angajeze personal.

Eu sustin ca flexibilizarea pietei muncii nu se poate realiza fara reducerea contributiilor sociale.

Se analizeaza reducerea acestor contributii in principal pentru angajatori.

Si in acordul cu FMI pe care o sa-l incheiem avem in vedere reducerea contributiilor sociale. In Romania, costul fortei de munca este ridicat comparativ cu alte tari", a spus Ialomitianu.

Potrivit acestuia, constructia bugetara pentru 2011 se bazeaza pe crestere economica, iar resursele sunt alocate intr-o proportie mai mare pentru investitii.

"Romania trebuie sa depaseasca aceasta perioada, iar 2011 trebuie sa fie anul de crestere economica.

Foarte multi analisti si oameni de afaceri au comparat Romania cu alte tari, de ce Romania nu a asigurat mai multe avantaje pentru mediul de afaceri.

Romania nu poate fi comparata cu celelalte tari din UE. Romania era la sfirsitul anului 2008 cu un sistem de salarizare si de cheltuieli sociale nesustenabil, avea o serie de dezechilibre structurale...

Putem spune ca suntem pe punctul de a finaliza acordul cu FMI, care si-a atins principalul obiectiv: stabilitatea macroeconomica.

Avem in momentul de fata un sistem de salarizare, de cheltuieli sociale sustenabil pe termen mediu.

Putem vorbi pentru 2011 de un stat mai suplu, putem vorbi de o eficienta in administratie.

Constructia bugetara pentru 2011 se bazeaza pe crestere economica, iar resursele sunt alocate intr-o proportie mai mare pentru investitii. Putem vorbi de conolidare fiscala", a mai spus Ialomitianu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii sociale, #flexibilizarea pietei muncii, #gheorghe ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu