Ialomitianu, despre bursa: Ramanem cu arma la picior

Miercuri, 10 August 2011, ora 15:26
1263 citiri
Ialomitianu, despre bursa: Ramanem cu arma la picior

Ministrul de Finante spune ca scaderile de pe bursa nu necesita masuri suplimentare ale Guvernului fata de cele implementate deja, dar ca trebuie sa se ramana "cu arma la picior", conform NewsIn.

Ialomitianu a apreciat ca nu este nevoie de ajustarea planurilor de masuri de consolidare fiscala ale Guvernului din cauza evolutiilor recente de pe piata materiala.

"Am ajuns la concluzia ca masurile din acordul cu FMI privind consolidarea fiscala, restructurarea companiilor de stat, restructurari in aparatul de stat si plata arieratelor sunt suficiente.

Noi trebuie sa continuam aceste masuri si nu mai este nevoie sa luam masuri suplimentare (...) In momentul de fata totul este sub control si, bineinteles, cu arma la picior", a spus ministrul de Finante.

Din perspectiva consolidarii fiscale, Ialomitianu s-a aratat retinut privind cresterea salariilor in sectorul public.

"Trebuie sa ne asiguram ca avem o crestere sustenabila adica sa ne asiguram ca avem o sustinere financiara privind cresterea acestor cheltuieli (...) Noi trebuie sa fim siguri ca masurile de prudenta sunt aplicate", a afirmat Gheorghe Ialomitianu.

Intrebat totusi cum ar mai putea avea loc recuperarea taierilor salariale operate in 2010, in conditiile in care strategia fiscal-bugetara pe anii 2012-2014 prevede scaderi continue ale cheltuielilor de personal, Ialomitianu a precizat ca se mizeaza pe o crestere a PIB-ului la 588 de miliarde de lei in 2012, fata de 542 miliarde.

Un PIB mai mare insemna ca si suma care reprezinta procentul de cheltuieli cu personalul este mai mare. Totodata, se mizeaza si pe scaderea numarului de angajati ai statului prin pastrarea blocarii angajarilor, concomitent cu iesirile naturale din sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#ialomitianu, #guvern, #criza, #bursa, #cadere bursa, #piata capital , #stiri Gheorghe Ialomitianu