Ialomitianu: In ianuarie ar putea fi infiintat un consiliu consultativ care va rescrie Codul Fiscal

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:45
1136 citiri
Ialomitianu: In ianuarie ar putea fi infiintat un consiliu consultativ care va rescrie Codul Fiscal

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni ca in in luna ianuarie ar putea fi infiintat un consiliu consultativ de politici fiscale, al carui scop va fi acela de a rescrie Codul Fiscal si care ar urma sa fie condus de secretarul de stat pe politici fiscale, precizeaza NewsIn.

"Luna aceasta (ianuarie, n.r.) se va infiinta un consiliu consultativ de politici fiscale. Ordinul este in curs de avizare, pentru ca se infiinteaza prin ordinul ministrului. In acest consiliu vor fi reprezentanti ai mediului de afaceri, profesiilor liberale, consultanti fiscali, auditori financiari. Un obiectiv al acestui consiliu este rescrierea Codului Fiscal. El va fi condus de secretarul de stat pe politici fiscale", a declarat Ialomitianu.

Pe de alta parte, el a precizat o eventuala reducere a contributiilor sociale ar putea avea loc daca situatia financiara de la jumatatea anului ar permite acest lucru.

"Mi-as dori ca la jumatatea anului situatia financiara a Romaniei sa permita reducerea contributiilor sociale, avand in vedere faptul ca nivelul costului fortei de munca este ridicat in Romania. Dar acest lucru trebuie facut impreuna cu flexibilizarea Codului Muncii. Noi trebuie sa studiem posibilitatea reducerii.

Sigur ca mi-as dori si pentru angajator si pentru angajati, dar in primul rand pentru angajatori, pentru a scoate la lumina munca la negru si a angaja mai multe persoane", a declarat Ialomitianu.

#ialomiteanu, #rescriere, #cod fiscal, #consiliu consultativ , #stiri Gheorghe Ialomitianu