Ialomitianu: Proiectul de buget pe 2011 va fi elaborat in baza legislatiei fiscale actuale

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:56
1400 citiri
Ialomitianu: Proiectul de buget pe 2011 va fi elaborat in baza legislatiei fiscale actuale

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri, la sfarsitul sedintei de Guvern, ca bugetul pentru 2011 va fi elaborat pe baza actualelor taxe si impozite, iar in acest moment nu sunt luate in calcul reduceri sau majorari de taxe, informeaza NewsIn.

"Bugetul de stat si celelalte bugete pe 2011 vor fi elaborate in baza legislatiei fiscale in vigoare. Legat de acel deficit bugetar (cel generat de Fondul de Pensii, n.r.), se va aproba transferul de la Bugetul de Stat la Bugetul de asigurari sociale, dar in limita care va fi in momentul in care il definitivam", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

Intrebat daca va exista o modificare a taxelor sau impozitelor, ministrul Finantelor a precizat ca "nu exista nicio varianta de lucru privind reducerea sau cresterea impozitelor. Noi lucram la Buget pe ce avem acum in vigoare, respectiv cota de 16% pentru impozitul pe venit si impozitul pe profit si TVA de 24%".

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a apreciat, luni, ca Guvernul va putea avansa in octombrie bugetul multianual, amintind ca a transmis in urma cu cateva luni catre Ministerul Finantelor strategia fiscal-bugetara a fiecarui minister pentru perioada 2011-2013.

Intrebat daca se poate avansa bugetul multianual in luna octombrie, in contextul remanierii, Videanu a spus: "Eu cred ca da, pentru ca, din punctul meu de vedere, constructia unui buget nu depinde de oameni, ci de institutii".

"Informatiile sunt in momentul de fata suficiente la institutii. Am transmis cu cateva luni in urma strategia fiscal-bugetara a fiecarui minister catre Ministerul Finantelor pentru 2011-2013. Nu vad un impediment major din acest punct de vedere", a adaugat fostul ministru al Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ialomiteanu, # proiect buget deficit , #stiri Gheorghe Ialomitianu