IMM-urile ar putea fi impozitate cu 3%

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 13:29
1800 citiri
IMM-urile ar putea fi impozitate cu 3%

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri ca Executivul analizeaza posibilitatea introducerii impozitului de 3% pentru IMM-uri, existand posibilitatea discutarii acestuia intr-o sedinta de Guvern joi, insa precizeaza ca si FMI si CE trebuie consultati in privinta lui, precizeaza NewsIn.

In cadrul Ministerului de Finante se analizeaza posibilitatea introducerii acestui impozit incepand cu 1 ianuarie. Se discuta cu FMI si CE, pentru ca avem in acest Acord o clauza foarte bine precizata, ca orice modificare a Codului Fiscal trebuie discutata cu aceste organisme. Avem posibilitatea introducerii, dar se fac analize", a spus Ialomitianu.

Intrebat cand va discuta Guvernul despre acest impozit, Ialomitianu a sugerat ca in sedinta de joi, cand trebuie aprobate alte modificari la Codul Fiscal, ar putea fi dezbatut si acest subiect. 

"Joi noi trebuie sa aprobam modificarea Codului Fiscal privind alinierea cu normele europene privind accizele. Joi este prevazuta aprobarea modificarilor la Codul Fiscal.

Exista aceasta posibilitate, sa introducem si 3% pentru IMM-uri (joi - n.r.), dar sunt discutii cu FMI si CE, pentru ca toate modificarile in politica fiscala trebuie discutate cu aceste organisme. (...) Trebuie sa fim oameni seriosi cu partenerii nostri", a spus Ialomitianu.

Luni, in cadrul dezbaterilor pe buget, plenul celor doua Camere a respins prevederile unui capitol nou introdus in comisia de buget-finante la initiativa parlamentarilor PNL care prevedea un impozit simplificat, de 3%, pe cifra de afaceri a IMM-urilor.

"Intr-adevar, s-a vorbit de introducerea unui impozit simplificat de 3% pe cifra de afaceri, dar locul impozitelor este in Codul Fiscal, nu intr-o lege a bugetului. Oricum, Guvernul vrea sa introduca acest impozit in Codul Fiscal din ianuarie 2011", a spus Ialomitianu.

In schimb, deputatul PNL Daniel Chitoiu i-a atras atentia ministrului ca guvernul Boc a introdus impozitul forfetar tot printr-o lege a bugetului, fapt ce a avut consecinte dramatice asupra IMM-urilor, multe dintre ele intrand in faliment.

#impozit, #imm, #guvern, #executiv , #stiri Gheorghe Ialomitianu