Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP a aprobat 14 scheme de ajutor de stat

MFP a aprobat 14 scheme de ajutor de stat

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca, in cursul acestui an, a semnat 14 acorduri prin care companii romanesti si straine au beneficiat de ajutoare de stat, cifra care marcheaza o crestere apreciabila fata de anii precedenti, potrivit NewsIn.

Cele 14 companii beneficiaza de ajutor de stat datorita faptului cainvestitiile lor creeaza locuri de munca si aduc incasari la bugetul de stat.

"Chiar astazi am semnat un acord de finantare. Sunt companii de nivel mijlociu, dar care conteaza foarte mult in crearea de locuri de munca, in a plati impozite la bugetul statului. Anul acesta am ajuns la 14, comparativ cu 2010 si 2009, unde am avut sase acorduri", a declarat ministrul de Finante.

In alta ordine de idei, Ialomitianu a precizat ca nu se pune in discutie schimbarea tintei de deficit bugetar pe anul 2012, de 3% pe ESA.


"Au fost discutii de la opozitie legate de majorarea deficitului pe 2012. Va spun foarte clar: noi planificam bugetul in tinta de 3%. Avem o obligatie fata de Comisia Europeana datorita faptului ca in 2008 am intrat in procedura de deficit excesiv", a subliniat Ialomitianu.

Acesta considera ca tinta ar putea fi atinsa, in conditiile in care reformele din companiile de stat vor produce rezultate, adica acestea nu vor mai produce pierderi sau chiar vor aduce profit. Intrebat daca reformele ar putea conduce la concedieri, Ialomitianu a afirmat ca, ab initio, programele de restructurare nu contin disponibilizari.


"Nu ne-am propus sa facem reduceri in companiile de stat, ci ca ele sa lucreze pe profit. Daca in urma implementarii programelor de restructurare rezulta si reducere de personal, asta va fi decizia. Dar prin programele de restructurare nu ne-am propus sa dam oameni afara", a mai spus ministrul de Finante.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 667 ori