MTI datoreaza 120 mil. lei firmelor de transport persoane

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 13:23
1119 citiri
MTI datoreaza 120 mil. lei firmelor de transport persoane

Ministerul Transportului si Infrastructurii are o datorie catre firmele de transport persoane de 120 milioane lei, reprezentand sume restante la compensatiile care se acorda in pretul biletelor pentru categoriile defavorizate, precizeaza Mediafax.

"Banii vin foarte lent, dar totusi constant, si am ajuns cu plata la septembrie 2009, deci suntem cu un an in urma.

Am solicitat compensarea datoriilor pe care ministerul le are fata de firme cu sumele datorate la bugetul de stat, insa de fiecare data am fost refuzati", a declarat, joi, la Mediafax Talks about Transporturi&Logistics, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

El a dat exemplul unei firme de transport care are de incasat o subventie de 400.000 lei si are de varsat la buget 100.000 lei.

"Conturile firmei sunt blocate, in conditiile in care ea are de recuperat de la stat o suma de patru ori mai mare decat cea pe care o datoreaza la buget", a afirmat Hagiu.

Din totalul firmelor de transport rutier, 45% s-au inchis sau se afla in procedura de insolventa sau faliment, potrivit reprezentantului FORT.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri ca sumele pe care firmele le au de incasat de la stat vor fi compensate din oficiu cu obligatiile bugetare.

#datorii, #firme, #milioane, #mti, #persoane , #stiri Gheorghe Ialomitianu